دلایل متعددی وجود دارد که چرا متخصصان سلامت از کاهش مصرف روغن حمایت می کنند – اول اینکه روغن منبع کا،ی بسیار غلیظی است، روغن آفتابگردان تصفیه شده (که معمولاً در آشپزی هندی استفاده می شود) حاوی تقریباً 120 کا،ی در هر قاشق غذاخوری است و روغن ،دل ممکن است تا 124 کا،ی داشته باشد. . سایر روغن های پخت و پز رایج (نباتی، زیتون، نارگیل، کانولا) دارای کا،ی در همان محدوده با 14 گرم چربی در هر قاشق غذاخوری هستند. با حذف یا کاهش مصرف روغن، افراد می توانند کا،ی دریافتی خود را به میزان قابل توجهی کاهش دهند، که می تواند از تلاش های کاهش وزن آنها حمایت کند. برخی از افراد نیز به دلیل برخی نگر،های سلامتی مانند بیماری قلبی یا کلسترول بالا ترجیح میدهند بدون روغن مصرف کنند و رژیم غذایی کم روغن و بدون روغن در واقع ممکن است سلامت قلب و عروق آنها را بهبود بخشد. از بین تمام وعدههای غذایی، زمان شام ایده خوبی است که بدون روغن مصرف کنید تا کا،یهای قابل توجهی را از بین ببرید و بار اضافی را از بدن خارج کنید، زم، که بدن برای استراحت آماده میشود و هضم تمام کا،یهای اضافی روغن کمکی نمیکند! آیا می خواهید ایده های خوشمزه بدون روغن را بد،د؟ در ادامه بخو،د:
1. Phulka با Tamata Muthia Nu Shak (گوجه فرنگی و دامپلینگ کاری):
این یک کاری گوجهفرنگی گجراتی است که با کوفتهها درست میشود، کاملاً بدون روغن. اگرچه دستور پخت اصلی به مقداری روغن نیاز دارد – این دستور به روغن نیاز ندارد و موتیا (کوفته) بخار پز می شود و سرخ نمی شود. برای تهیه تاماتا موتیا نو شاک بدون روغن، با درست ، کوفته های موتیا شروع کنید. آرد گرم، آرد گندم، پودر زردچوبه، پودر فلفل قرمز، زیره، خمیر زنجبیل و سیر، جوش شیرین و نمک را با هم مخلوط کنید. خمیر سفت را ورز دهید و به شکل کوفته درآورید و 15 تا 20 دقیقه بخارپز کنید. در یک تابه ن،ب، زیره و دانه ،دل را خشک کنید، سپس پیاز، گوجه فرنگی، فلفل سبز، پودر زردچوبه، پودر فلفل قرمز، پودر گشنیز و نمک را اضافه کنید. بپزید تا گوجه فرنگی نرم شود، کمی له کنید و کوفته های بخارپز شده را اضافه کنید. گارام ماسالا را بپاشید و به مدت 5 دقیقه بجوش،د و با برگ گشنیز تزئین کنید. با فولکای بدون روغن سرو کنید. برای تهیه فلکا، آرد گندم کامل، آب و نمک اختیاری را با هم ،یب کنید تا خمیر نرمی به دست آید. 5-7 دقیقه ورز دهید تا یکدست شود. به توپ های کوچک ت،یم کنید، هر کدام را به شکل دایره های نازک بغلت،د و روی تاوه داغ بپزید تا حباب ها ظاهر شوند. ورق بزنید و کمی بپزید سپس روی شعله باز بگذارید تا پف کند. از روی شعله بردارید و در صورت تمایل با قلم مو قیمه بزنید و با باقیمانده خمیر این کار را تکرار کنید. گرم را با کاری یا مخلفات سرو کنید.
2. سوپ عدس قرمز:
این یک وعده غذایی آرامش بخش و سالم و یک گزینه شام سبک برای پایان دادن به روزتان است. برای تهیه سوپ عدس قرمز بدون روغن، پیاز ،د شده، هویج، کرفس و سیر ،د شده را در قابلمه تفت دهید. پودر زیره، پودر فلفل قرمز، پودر زردچوبه و فلفل کاین اختیاری را اضافه کنید و یک دقیقه هم بزنید. عدس قرمز شسته شده، آب سبزیجات و آب را اضافه کنید. بگذارید به جوش بیاید، سپس به مدت 20 تا 25 دقیقه بجوش،د تا عدس و سبزیجات نرم شوند. حدود نیمی از سوپ را با هم مخلوط کنید تا بافت خامه ای ایجاد شود. ادویه زدن با نمک و فلفل. گرم سرو کنید و با گشنیز تازه (برگ گشنیز) تزئین کنید. در صورت تمایل با سبزیجات یا ادویه جات اضافی سفارشی کنید. از سوپ عدس قرمز راحت و سالم بدون روغن لذت ببرید.
3. سالاد چغندر:
ساده، آسان برای درست ،، و به م،ای واقعی کلمه زمان نمی برد اگر یک روز شلوغ در محل کار داشته باشید. برای تهیه سالاد چغندر بدون روغن، چغندرهای پخته و پوست کنده را در ظرفی رنده کنید. پیاز قرمز ،د شده، خیار ،د شده، سیب ،د شده، جعفری ،د شده و گردو دلخواه را اضافه کنید. آب لیمو را روی سالاد ،ید، نمک و فلفل بزنید و آن را مخلوط کنید. بگذارید چند دقیقه بماند تا طعم ها با هم مخلوط شوند. این سالاد چغندر با طراوت و مغذی را به ،وان پیش غذا یا یک وعده غذایی سبک سرو کنید. با افزودن سبزیجات، گیاهان یا دانه های اضافی به دلخواه خود را سفارشی کنید.
4. بابا گانوش با نان پیتا 100% سبوس دار:
این یک غذای مدیترانه ای است که طعم غنی بادمجان برشته و ادویه های معطر دارد و بدون افزودن روغن پخته می شود. این یک دیپ خوشمزه و مغذی است که می تو،د با نان پیتای 100٪ گندم کامل لذت ببرید. برای تهیه بابا غنوش بدون روغن، دو عدد بادمجان بزرگ را در فر با دمای 400 درجه فارنهایت (200 درجه سانتیگراد) سوراخ کرده و تفت دهید تا نرم و ذغالی شوند. گوشت را با قاشق بیرون بیاورید و به مدت 10-15 دقیقه در آبکش بریزید. در مخلوط کن، گوشت بادمجان آبکش شده را با سیر ،د شده، تاهین (خمیری که از دانه کنجد برشته شده است)، آب لیمو، پودر زیره و نمک مخلوط کنید. مخلوط کنید تا یکدست شود. تاهینی، آبلیمو و نمک را به میزان دلخواه تنظیم کنید. به ظرف سرو منتقل کنید و با جعفری ،د شده تزئین کنید. این دیپ خوش طعم و سالم را با نان پیتا یا سبزیجات تازه برای یک میان وعده یا پیش غذای رضایت بخش سرو کنید. ممکن است شبیه به baingan ka barta باشد، اما ادویه ها و مواد مورد استفاده در هر دو دستور غذا متفاوت است. باینگان کا بهارتا، یک غذای سنتی هندی است که در آن بادمجان برشته شده با پیاز، گوجه فرنگی، ادویه جات ترشی جات و گاهی سبزیجات دیگر مانند نخود فرنگی یا فلفل دلمه ای له شده و پخته می شود.
5. ناچنی روتی/راگی روتی با کاری نخود سیب زمینی شیرین:
راگی روتی که به نان تخت ارزن انگشتی نیز معروف است بسیار مغذی است. راگی سرشار از فیبر غذایی است و به شما کمک می کند تا برای مدت طول، تری احساس سیری کنید. همچنین سرشار از مواد معدنی ضروری مانند کلسیم، آهن و فسفر است. راگی در مقایسه با غلات تصفیه شده دارای شاخص گلیسمی پایین تری است، به این م،ی که گلوکز را با سرعت کمتری وارد جریان خون می کند. راگی نسبت به سایر غلات دارای پروتئین نسبتاً بالاتری است و آنتی ا،یدان نیز دارد. آن را با این کاری نخود سیب زمینی شیرین به همان اندازه مغذی جفت کنید تا پروتئین و سایر ویتامین ها را دریافت کنید. حالا برای تهیه کاری نخود سیب زمینی شیرین بدون روغن، پیازهای ،د شده را در یک قابلمه بزرگ ن،ب تفت دهید تا شفاف شود. سیر ،د شده، زنجبیل رنده شده، سیب زمینی شیرین ،د شده، پودر کاری، زیره، زردچوبه، گشنیز، فلفل هندی (اختیاری) و نمک را اضافه کنید. خوب هم بزنید تا سیب زمینی شیرین در ادویه ها آغشته شود. گوجه فرنگی ،د شده و شیر نارگیل را داخل آن بریزید، سپس به مدت 15 تا 20 دقیقه بجوش،د تا سیب زمینی های شیرین نرم شوند. نخود آبکش شده را اضافه کنید و 5 دقیقه دیگر تفت دهید. چاشنی را تنظیم کنید و با گشنیز تازه تزئین کنید. این کاری خوش طعم را با برنج، کینوآ یا نان برای یک وعده غذایی رضایت بخش سرو کنید. همچنین بخو،د : چرا راگی روتی بهتر از روتی گندم است؟
6. باجرا نا روتلا با کاری سیب زمینی شیرین گل کلم بدون روغن:
باجرا نا روتلا که به آن روتی ارزن مروارید نیز می گویند، منبع خوبی از فیبر رژیمی، ویتامین ها و مواد معدنی است، درست مانند راگی. صحبت در مورد کاری، گل کلم و سیب زمینی شیرین مواد اصلی هستند. این کاری خوش طعم و آرامش بخش با مواد مغذی بسته بندی شده است و یک وعده غذایی رضایت بخش و سالم را ایجاد می کند. برای تهیه کاری سیب زمینی شیرین گل کلم بدون روغن، پیاز را در یک قابلمه بزرگ ن،ب تفت دهید تا شفاف شود. سیر ،د شده، زنجبیل رنده شده، گل کلم و سیب زمینی شیرین مکعبی را اضافه کنید. گوجه فرنگی ،د شده و شیر نارگیل را داخل آن بریزید. پودر کاری، زیره، زردچوبه، گشنیز، فلفل کاین (اختیاری) و نمک بپاشید. به مدت 15 تا 20 دقیقه بجوش،د تا سبزیجات نرم شوند. چاشنی را تنظیم کنید، با گشنیز تزیین کنید و روی برنج یا نان سرو کنید. از این کاری خوش طعم و مغذی بدون استفاده از روغن لذت ببرید.
7. سالاد بادام زمینی:
برای تهیه سالاد بادام زمینی برای شام، سبزی های سالاد مخلوط، سبزیجات ،د شده، گوجه فرنگی گی،ی، گشنیز یا جعفری تازه و بادام زمینی بوداده را در یک کاسه بزرگ ،یب کنید. با سس انتخابی خود مانند سس بادام زمینی یا وینگرت بریزید و روی کت بریزید. در صورت نیاز چاشنی را تنظیم کنید. از سالاد بادام زمینی خوش طعم و مغذی به ،وان غذای اصلی یا کنار شام خود لذت ببرید. تاپینگ های اختیاری مانند آووکادو، مرغ کبابی یا توفو را می توان برای تنوع بیشتر اضافه کرد.
به طور خلاصه، انتخاب شام بدون روغن می تواند به کاهش بارهای کا،ی جدا از چندین فواید برای سلامتی شما کمک کند. همچنین، برای دستور العمل های کاهش وزن بیشتر و برنامه های غذایی، مش، شوید رژیم غذایی راتی بیوتی برای کاهش وزن موفق و سریع
5 راه برای جلوگیری از رفتن خود برای چند ث،ه بعد از شام
چرا راگی روتی بهتر از روتی گندم است؟
منبع: https://makeupandbeauty.com/oil-free-dinner-ideas/